Het behalen van een rijbewijs B?

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat erom dat je zelfverzekerd leert autorijden en op een verantwoorde, veilige en sociale manier aan het verkeer leert deelnemen. Hier staat Ton van den Bos garant voor.

De lessen hebben een duidelijke opbouw en we besteden veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Wij doen alles in overleg met de leerling. Wij kunnen niet wachten om met u aan de slag te gaan!

Faalangst

Daar verstaan wij de mensen onder die door hoge spanning niet meer of minder presteren dan dat ze eigenlijk kunnen. Dat herkent u misschien wel van vroeger: Dan komt er een toets of een belangrijk examen aan en klap je dicht. Die spanning zou zich ook in de auto voor kunnen doen. Daar kunnen wij op in spelen. Maar nog belangrijker is, wat nu als dat zich voor doet tijdens het praktijk examen. Dat ondervangen wij en het CBR doormiddel van een zogenoemd faalangstexamen. Dat klinkt ernstigs, maar dat is het juist niet. Er wordt op zo’n examen extra tijd, die je zelf mag indelen, ingeruimd. Ook is het mogelijk om tijdens het examen een time-out te nemen. Dit mag zo vaak gewenst is.

Op het examen kom je helemaal alleen in een zaal te zitten. In alle rust word je door de examinator op je gemak gesteld. Je legt ter plekke uit waarom je voor een faalangst examen hebt gekozen. De instructeur is hierbij aanwezig en ondersteunt jouw verhaal. De examinator die dit examen afneemt is hiervoor speciaal opgeleid. Er komt overigens geen aparte vermelding op het rijbewijs te staan.