Het behalen van een motorrijbewijs

Motorrijlessen volgen bij Ton van den Bos.

Ben jij 20 jaar of ouder en ben je benieuwd hoe het is om op een motor te rijden? 
Schrijf je dan nu in voor een intake en ervaar zelf hoe leuk motorrijden is!

Het categorie rijbewijs wat jij kunt behalen, hangt af van jouw leeftijd.

 • Vanaf 20 jaar categorie A2
 • Vanaf 21 jaar categorie A code 80 
 • Vanaf 24 jaar categorie A 

Alle benodigdheden om te starten met lessen zoals beschermende motorkleding, een helm en handschoenen zijn inbegrepen. Rij jij liever in jouw eigen kleding? Dan mag dit natuurlijk ook! 

De lesmotor waarop gereden wordt is de nieuwste Kawasaki Z650.

TarievenAanvragen

Hoe ziet de opleiding er in het kort uit?

 • 1. Intake

  Tijdens de intake start je op de rijschool in Leiderdorp en maak je kennis met de instructeur. Vervolgens ga je, afhankelijk van jouw ervaring, bij de instructeur achterop naar het oefenterrein. Daar start je met de basis van het bedienen van de motor. Samen met de instructeur bepaal je het tempo van de les.

 • 2. Vervolgtraject

  Op dit terrein zullen ook de volgende lessen plaatsvinden om je voor te bereiden op het eerste praktijkexamen, namelijk algemene voertuig beheersing. Ook wel bekend als het AVB-examen. Onderstaand zie je welke oefeningen worden getoetst tijdens dit examen.

  Na het behalen van het AVB-examen is het tijd om de weg op te gaan. Je hebt namelijk laten zien dat je de motor voldoende beheerst en nu de taak om te leren dit toe te passen in het verkeer. We gaan jou nu voorbereiden op het laatste onderdeel om jouw rijbewijs te behalen, het AVD-examen.

 • 3. Afrijden!

  Tijdens het AVD-examen laat je zien dat je veilig en inzichtelijk kunt deelnemen aan het verkeer. Je laat zien dat je de voordelen van een motor weet te benutten en de motor volledig kunt beheersen. Na deze rit ben jij helemaal klaar en geslaagd voor jouw motorrijbewijs!

tvdb image