Hoe zit het met de theorie?

Tegenwoordig levert het behalen van het theoriecertificaat bij veel leerlingen problemen op. De theorie wordt onderschat, veel mensen denken het wel ‘even’ te halen. Autorijschool Ton van den Bos Leiden biedt complete boeken aan inclusief een internetkaart waarmee je 10 klokuren online je kennis kunt testen in de vorm van oefentoetsen. Je rijinstructeur kan je hier meer over vertellen.

 

Hoe ga je te werk?

Wij raden je aan het boek eerst een keer rustig door te lezen.
Vervolgens ga je het boek per hoofdstuk bestuderen, bepaal voor je zelf wat je aankunt. Voor sommige is dit één bladzijde per dag voor andere is dit 3 hoofdstukken per dag. Noteer per hoofdstuk de belangrijke begrippen en zorg dat je alle uitzonderingen en regels kent. Maak dus aantekeningen!

Werk op deze wijze het hele boek door. Zodra je het boek uit hebt, maak je een oefentoets. Dit kan online of uit het boek.

 

Geslaagd?

Mooi! Je bent op de goede weg. Noteer wel je fouten en herhaal de hoofdstukken waarin je de fouten gemaakt hebt. Maak hier ook weer aantekeningen van en werk deze uit. Vervolgens ga je weer verder met de oefentoetsen totdat je er 4 of 5 achter elkaar voldoende afrondt! Herhaal het bovenstaande zo vaak als nodig.

Slaag je nou niet in één keer, ga dan vooral door met het noteren van de fouten, schrijf de onderwerpen op en ga deze opnieuw bestuderen. Net zolang tot je dus 4 of 5 toetsen achter elkaar voldoende afrondt. Dan weet je dat je er klaar voor bent. Succes!

 

Help ik kom er niet uit!

Mocht je er nou echt niet uitkomen, bespreek dit dan met jouw instructeur. Samen kunnen jullie een afspraak maken om er een keer een avondje aan te gaan zitten om te kijken waar het aan ligt. Zo ben je gauw weer op de goede weg en moet het helemaal goed komen. Bij Ton van den Bos Leiden staat de leerling centraal. Er zijn dus ook geen kosten verbonden aan het begeleiden bij de theorie.