TON VAN DEN BOS

Wij, als rijschool Ton van den Bos hebben de mogelijkheid om voor iedereen een passende rijopleiding te bieden.

Daar parallel aan lopend, gaan wij nog een stuk verder in onze service.

Te denken valt aan mensen die door wat voor omstandigheden dan ook, niet meer aan het verkeer willen, of durven deel te nemen. Maar daar toch wel van afhankelijk zijn. Men komt dan in een soort visuele cirkel terecht, die de omgeving ook zal opvallen. Die cirkel is erg moeilijk te doorbreken. Dan kan het zomaar gebeuren dat je er niet meer uitkomt.

In de loop der jaren hebben wij zo veel ervaring opgedaan, dat bijna elke denkbeeldige probleemstelling…… is gepasseerd.
Natuurlijk bespreken wij het plan van aanpak met u van te voren.

Ook verzorgen wij een rijopleiding voor mensen die speciale aandacht behoeven. Te denken valt aan: P.D.D.Nos, asperger, ADD, ADHD en autisme in zijn vele variaties. Wij plakken geen etiketten, maar kijken gericht naar de persoon in kwestie. En ook wij leren iedere dag weer bij. Want een ieder is weer anders, en vooral uniek. Door een sfeer van gelijkheid te creëren, ontstaat er een mooie manier van samenwerken, welke kan leiden tot opmerkelijke resultaten. Daar hebben wij inmiddels een legio van voorbeelden van.

De begeleiding naar het examen toe houdt niet op bij de laatste rijles voor het examen. Juist de laatste fase, de laatste paar stappen naar het examen toe, zijn van essentieel belang.
De spanning die een leerling zal ervaren vlak voor het examen, zullen wij zoveel mogelijk proberen weg te nemen.

EEN PAAR WOORDEN VAN ONZE DIRECTEUR

Het ontstaan van onze rijschool in de jaren 50 begon op de Korte Mare. Al snel groeide deze zodanig dat wanneer je nu lopend door de stad vraagt naar Ton van den Bos, 1 op de 3 mensen je kunnen vertellen wie of wat je bedoelt. Tegen het einde van de vorige eeuw ging Ton van den Bos met pensioen en vroeg mij de rijschool voort te zetten. In overleg met de instructeurs heb ik toen besloten tot overname. Maarja, in de voetsporen treden van zo’n man staat gelijk aan ‘probeer Usain Bolt is bij te houden’. Ton van den Bos was een fenomeen, hij was mijn leermeester. Fantastisch, wat heb ik veel geleerd en genoten van de meester. Ik heb zijn werk met veel plezier en passie voortgezet.

 

Heel belangrijk in dit stukje is het benoemen van collega-rijscholen, want respect voor elkaar is in deze branche heel belangrijk. We hebben in Leiden dan ook, met name naar het CBR, een zeer goede band opgebouwd. Wat nog steeds resulteert in een prettige samenwerking met dit CBR, waar ten slotte iedereen komt af te rijden. En dat is een niet onbelangrijk detail. Want is het niet prettig om te ervaren als examenkandidaat dat de sfeer aan de examentafel met tegenover je de examinator goed en respectvol is. Dat is voor de kandidaten heel prettig en belangrijk om dat te ervaren. De term ‘het ijs is gebroken’ is hier dan van toepassing. De lessen houden niet op na de laatste les. Nee, dat laatste belangrijke stukje begeleiding tot aan het kennismakingsgesprek met de examinator kan ook meespelen in het bedwingen van de zenuwen. Ik spreek de hoop uit op het hier voorgaande stukje geschiedenis met aansluitend onze gedrevenheid en passie dat jullie zullen kiezen voor deze rijschool.

 

Welkom,

Frank van der Sman

Directeur
0
Jaren ervaring
0
Geslaagde leerlingen

ONLANGS GESLAAGD