Het behalen van een rijbewijs B

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat erom dat je zelfverzekerd leert autorijden en op een verantwoorde, veilige en sociale manier aan het verkeer leert deelnemen. Hier staat Ton van den Bos garant voor.

De lessen hebben een duidelijke opbouw en we besteden veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Wij doen alles in overleg met de leerling. Wij kunnen niet wachten om met je aan de slag te gaan!

TarievenAanvragen

Hoe ziet je opleiding er in het kort uit?

  • 1. Proefles

    Je wordt thuis opgehaald door uw instructeur. Deze komt alleen zodat je niet gelijk iemand naar huis hoeft te brengen. In de auto wordt alles stap voor stap uitgelegd door de instructeur. Zodra de basis is uitgelegd en de leerling comfortabel zit(goede afstand pedalen, stoel en stuur) gaan we van start. Bij een proefles is het belangrijkste dat de leerling een beetje een beeld krijgt van wat autorijden in houdt, afstanden en snelheden inschatten etc. Afhankelijk van de leerling wordt er gelijk geschakeld dan wel alleen gestuurd.

  • 2. Vervolgtraject

    Na de proefles maken we samen een plan voor het vervolgtraject. Wil je een vast lesmoment in de week? Wil je meerdere keren per week rijden? Je kunt ook kiezen voor een blokuur(120 min). De beginfase bestaat in ieder geval uit het onder controle krijgen van het voertuig. Er zit altijd een duidelijke structuur en opbouw in de lessen.

  • 3. Afrijden!

    Ons doel is ervoor te zorgen, dat alle leerlingen op een verantwoorde en zelfstandige wijze deel kunnen nemen aan het verkeer. De leerling zal zelfverzekerd in de auto stappen en écht kunnen autorijden. Tijdens de lessen worden de vorderingen nauwkeurig bijgehouden op een leskaart. In overleg bepalen we wanneer wij het examen gaan aanvragen. De leerling voelt vaak zelf aan wanneer hij of zij er klaar voor is. Bij rijschool Ton van den Bos vinden wij het heel belangrijk, dat alles in overleg gaat met de leerling. Er is daarom altijd ruimte voor eigen input. Door onze unieke manier van lesgeven en goed samenspel met de leerling kunnen wij met trots zeggen dat wij het hoogste slagingspercentage hebben van Leiden en omstreken.